Even voorstellen

Mieke Crins

Als vierjarig meisje stond ze op een stoel, midden op het kerkplein in haar dorp. Ze zong met alles wat ze in zich had en trok toen al een belangstellend publiek. Een paar jaar later nam ze deel aan een talentenjacht van Johnny Hoes en won daarmee op negenjarige leeftijd een platencontract. “Muziek verbindt,” stelt Mieke Crins. Sterker nog, meer heb je soms niet nodig. Haar beide dochters, Marion en Petra zijn tien en acht jaar als ze tweestemmig meezingen. Mijn hart maakte een sprongetje bij het horen van die zang. We gingen vaak met z’n drietjes op pad. Voor een moeder natuurlijk een droom die uitkomt. Hoewel ze nog steeds geniet van zingen, kiest oudste dochter Marion voor een andere carrière. Dochter Petra gaat voor een muzikale weg die ze samen met haar moeder bewandelt. 

Mieke is een echt mensen-mens. Met een hart voor mensen uit alle hoeken van de samenleving en een talent voor in- en aanvoelen van sfeer, wensen en behoeften is ze daarmee een graag geziene artiest op feesten en partijen, maar ook op herdenkingen en uitvaarten. In welke ambiance ze haar muziek ook ten gehore brengt, Mieke weet op een positieve, integere manier de juiste snaar te raken.

Onzichtbaar zichtbaar zijn is de kunst


Petra Jacobs

Als jong meisje wist ze, zingen doet iets met mensen. Ze deed de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk en als sociaal werker weet ze als geen ander de connectie met mensen te maken. En dat is volgens Petra een belangrijk aspect in haar beroep als zangeres. Wil je mensen raken, dan moet je kunnen verbinden. Samen met mam mag ik al jarenlang mensen blij maken met onze muziek. Het grootse zoeken in het kleine, want het zijn vaak de kleine dingen die het doen.”  

Met haar moeder heeft ze een hechte band. Humor, affiniteit met jong en oud en liefde voor muziek is wat hen bindt. Petra geniet intens van zingen voor iedereen. Maar bepaalde doelgroepen draagt ze een warm hart toe, dit door de liefde voor haar 2 zoontjes.Ik hou van kinderen, ik mag graag kleine, lieve liedjes voor hen zingen. Ook ouderen en mensen in de gehandicaptenzorg vind ik een prachtig publiek. Daarnaast vind ik het muzikaal begeleiden van een herdenking of uitvaart ontzettend waardevol en dankbaar. Een glimlach en een traan van geluk en ontroering is als een kroon op ons werk.

Petra zingt recht vanuit het hart. Ze is er trots op om dit samen met haar moeder te mogen doen. Petra weet ook een connectie te maken door haar humoristische benadering. 

Wil je mensen raken, dan moet je kunnen verbinden


Deel onze pagina & onze muziek: